Winkelwagen
0 artikelen | 0.-
  • Fantastische service, snelle levering en goede kwaliteit tegen een scherpe prijs. Echt een aanrader!

  • keurmerk

Waarom een draadloos alarmsysteem voor uw woning of bedrijf…?

en nog belangrijker, hoe werkt het??
Een draadloos alarmsysteem is momenteel helemaal in. Al hebben klanten nog wel eens de vraag of het wel echt goed werkt…

Het is zo eenvoudig.

Geen kabels meer voor uw alarm door uw woning of bedrijf.
Geen onnodige hoge installatiekosten voor alle installatiewerkzaamheden.
Het enige wat u nog hoeft te doen bij een draadloos alarmsysteem is alle onderdelen op de juiste plaats bij u thuis of bedrijf op te hangen en het werkt. Wij programmeren het Jablotron en Powermax systeem voor u.
Mocht u toch liever het alarmsysteem door ons geïnstalleerd willen hebben is dat ook geen enkel probleem. Wij hebben onze eigen vast monteurs om het alarmsysteem bij u te installeren.

Wij installeren klasse 1 en 2 alarmsystemen.
U hoeft bij ons geen abonnement af te sluiten op een meldkamer en het alarmsysteem is verder geheel in uw eigen beheer.
Het is bij ons wel mogelijk om uw alarmsysteem op een BORG/VEB gecertificeerde meldkamer aan te laten sluiten.
U kunt ook alle alarmsystemen die bij ons te koop zijn BORG/VEB laten certificeren.
Alle alarmsystemen die bij ons te koop zijn zijn NCP gekeurd.
wel is het verplicht (door de verzekering om een gecertificeerde installatie) jaarlijks te laten controleren (Daardoor bent u wel verplicht tot een onderhoudscontract).

Nadelen van een draadloos alarmsysteem:

Het enige nadeel van een draadloos alarmsysteem is dat de batterijen op kunnen raken na verloop van tijd.
Voor de meeste alarmsystemen gaan de batterijen ongeveer 1 a 1 1/2 jaar mee. Daarna zullen de batterijen vervangen moeten worden. Voor het Jablotron Oasis alarmsysteem geldt de levensduur van de batterijen 3 tot 5 jaar.

Het vervangen van de batterijen kosten voor de meeste alarmsystemen niet zoveel. Zeker vergeleken met de hoge installatiekosten voor een bedraad alarmsysteem.

Voordelen van een draadloos alarmsysteem:

De grootste voordelen is dat u geen bedrading hoeft aan te leggen om alles aan te sluiten. De batterijen gaan +/- 3 jaar mee en u krijgt ruim voor de tijd een melding als er een batterij vervangen moet worden.
U kunt er altijd voor kiezen om op een later stadium uw alarmsysteem uit te breiden. u kunt een melder heel gemakkelijk inleren op het alarmsysteem en zo uw alarmsysteem uitbreiden.
Mocht u in de toekomst verhuizen kunt u zo uw alarmsysteem meenemen naar uw nieuwe woning.
Bij een draadloos alarm die op 868Mhz werkt heb je net zoveel kans op een vals alarmmelding als een bedraad alarmsysteem.

 

Werkt een draadloos alarmsysteem wel goed?

Klanten hebben ook nog wel vaak de vraag of een draadloos alarmsysteem ook wel echt goed werkt. De eerdere alarmsystemen van jaren geleden waren nog wel eens storingsgevoelig en dat het alarmsysteem nog wel eens valse alarmmeldingen gaf.

Tegenwoordig met de alarmsystemen die op het 868Mhz frequentie signaal werken heeft u geen last meer van valse alarmmeldingen.

Wij leveren alleen alarmsystemen die werken op het beveiligde 868Mhz frequentie.

 

Hoe weet ik wat ik nodig heb om mijn woning te voorzien van een draadloos alarmsysteem?

Wij kunnen het natuurlijk makkelijk zeggen. Het is allemaal zo geregeld maar is het ook zo?

 

Voor u als klant is de eerste vraag al wat heb ik nodig om mijn woning goed te beveiligen.

Wat voor draadloos alarmsysteem heb ik nodig en hoe moet mijn woning beveiligen?

 

Laten we dit stap voor stap met u doornemen.

 

Hoeveel bewegingsmelders (PIR) heb ik nodig en waar moeten ze opgehangen worden?

In eerste plaats gaan we kijken hoeveel bewegingsmelder en magneetcontacten u nodig heeft om uw woning te beveiligen.

In de meeste gevallen bestaat de woonkamer en keuken uit 1 open oppervlakte.

Om deze goed te beveiligen plaatst u 1 bewegingsmelder in de woonkamer naast het achterraam in de hoek op een hoogte van +/- 2 meter.

Ditzelfde doet u ook in de keuken. (diagonaal). Let erop dat er geen obstakels in de weg kunnen zitten zoals een keukenkastje of een gordijn. Mocht dit een obstakel zijn kunt u kijken of de bewegingsmelder net naast het kastje of aan de andere zijde van de keuken of woonkamer gemonteerd kan worden.

Voor een gordijn kunt u de melder ook net voor het gordijn monteren.

 

Daarna zal er een bewegingsmelder in de hal geplaatst moeten worden. Let erop dat u bij een voordeur of raam de melder niet naar buiten richt anders heeft u kans op valse 

alarmmeldingen als de postbode of iemand bij uw voordeur staat.

Heeft u een garage dan kunt u deze ook beveiligen met een bewegingsmelder. Deze moet over het algemeen (als er geen obstakels zijn) achter in de garage gemonteerd worden.

 

Hoeveel magneetcontacten (deurcontacten) heb ik nodig en waar moeten ze komen?

Voor uw voordeur en achterdeur (en eventueel een deur naar de garage) kunt u een magneetcontact plaatsen.

U kunt ervoor kiezen om ook elk raam dat open kan te voorzien van een magneetcontact. dit is te adviseren als u geen politie keumerk veilig wonen heeft en of het hang en sluitwerk niet voorzien is van meer puntsluitingen.

op de plek waar u de centrale plaatst (dit is de meeste gevallen de meterkast) kunt u een bedraad magneetcontact plaatsen zodat de centrale apart beveiligd is. Bij de Jablotron oasis basiskit zit standaard een bedraad magneetcontact bijgeleverd.

 

Heeft u een makkelijke oversteek naar de 1e verdieping van uw woning (bijvoorbeeld door het dak van de garage of uitbouw van uw woonkamer)? Zult u deze ramen ook moeten beveiligen met een magneetcontact en/of een bewegingsmelder.

 

Als u uw schuur of een losstaand garage willen beveiligen is dat ook geen probleem. Het bereik van een draadloos alarmsysteem is ongeveer 100 meter. Het alarmsysteem van Jablotron Oasis gaat zelfs tot 300 meter.

 

Wilt u ook nog een buitensirene/flitser? Deze kan zowel bedraad als draadloos. Wilt u deze bedraad kunt u kiezen uit een buitensirene met flitser of alleen een flitser. Voor een draadloze sirene is er alleen de buitensirene met flitser.

Let erop dat in bepaalde gemeentes het niet toegestaan is om een buitensirene te plaatsen (wel een flitser),

 

Het bedienpaneel van het Jablotron Oasis kunt u zowel bedraad als draadloos aansluiten. In de meeste gevallen wordt het bedienpaneel net buiten de meterkast (bij de ingang van uw woning) geplaatst. U kunt er dan ook voor kiezer om uw bedieningspaneel bedraad aan te sluiten. Het voordeel is dat het batterijen bespaart en als u met een tag het alarm in en uit schakelt u niet eerst tegen het klepje hoeft te drukken.

 

 

Welke communicatiekiezer heb ik nodig voor mijn Jablotron alarmsysteem?

Als laatst gaan we kijken wat voor communicatiekiezer u nodig heeft voor het draadloze alarmsysteem van Jablotron Oasis.

 

u kunt kiezen uit een:

 

PSTN/analoge kiezer (deze kunt u aansluiten op uw huistelefoon). Hier kunt u in totaal 4 nummers in programmeren die gebeld worden als het alarmsysteem een alarmmelding ontvangt.

 

PSTN/analoge en Breedband/LAN kiezer (Deze kunt u aansluiten op uw huistelefoon voor de alarmmeldingen) als extra optie kunt u de centrale ook bedienen en programmeren doormiddel van een webpagina. Als u ook kiest voor een bewegingsmelder met fotocamera zullen de foto’s via de breedband verbinding verzonden worden naar een webpagina zodat u de foto’s kunt bekijken.

 

GSM kiezer (hiervoor heeft u een aparte simkaart nodig die in de centrale geplaatst wordt). de GSM kiezer kan naar maximaal 8 telefoonnummers meldingen geven. Een bewegingsmelder met fotocamera kan de foto’s versturen via de GPRS/UMTS verbinding.

 

Neemt u gerust contact met ons op voor meer informatie en advies over de verschillende communicatiekiezers.

Kijkt u hier voor nog meer eigenschappen over het draadloos alarmsysteem van Jablotron Oasis.
U kunt hier de Jablotron review en testverslag downloaden (PDFformaat).

Op de Jablotron website kunt u ook nog meer informatie vinden over het alarmsysteem. De website van Jablotron is geheel in het Engels maar wij hebben verschillende handleidingen in het Nederlands.

Mocht u nog meer vragen hebben of wilt u een volledige uitleg over alle functionaliteiten van een draadloos alarmsysteem kunt u altijd contact met ons opnemen.

Wilt u een offerte aanvragen kunt u op de voorpagina aan de rechterkant op offerte aanvraag klikken of kunt u direct contact met ons opnemen op 023-2050100.

Snelle levertijd
Voor 17:00 uur besteld is morgen in huis.*
Geen verzendkosten
Onder de €70,- rekenen wij €4,95 aan verzendkosten.
14 dagen bedenktijd
Niet goed? Geld terug!
Installatie mogelijkheid
Wij leveren en installeren in Nederland en België.
Ondersteuning nodig?
Op werkdagen tot 18:00 uur en op zaterdag tot 17:00 uur.

MR-Beveiliging is in 2004 gestart met de verkoop en installatie van diverse professionele beveiligingsoplossingen. Zo beveiligen wij 90% van de woningen en bedrijven met een draadloos alarmsysteem van Jablotron 100 en beveiligen wij de deuren met de cilinder van M&C

Nu zijn we uitgegroeid tot 1 van de grootste beveligingswinkel van Nederland. Daarnaast hebben we diverse monteurs voor de installaties. Heeft u advies nodig of een installateur, bij ons bent u aan het juiste adres.

Contact Informatie
Bezoek adres (op afspraak):
Satellietbaan 31A, 2181MG Hillegom
Openingstijden:
Ma - Vr: 09:00 - 18:00 uur
Za: 10:00 - 17:00 uur
Social media