Winkelwagen
0 artikelen | 0.-
  • Fantastische service, snelle levering en goede kwaliteit tegen een scherpe prijs. Echt een aanrader!

  • keurmerk

Hou inbrekers buiten de deur met M&C

In dit artikel gaan we in op het productaanbod van M&C. Het is een Nederlands bedrijf en zijn gevestigd in Didam. Wij richten ons op cilindersloten en andere producten om uw huis op een degelijke manier op slot te kunnen doen. Het zou natuurlijk een heel vervelende ervaring zijn, als in uw huis wordt ingebroken. Dan kunnen niet alleen voorwerpen met een hoge financiële waarde verdwijnen, maar bovendien waarmee je een heel emotionele band hebt, zoals een erfstuk. Ook als er niets wordt meegenomen, dan nog is het idee niet prettig, dat een onbekend persoon in je woning heeft rondgeneusd.

M&C

Actieve en passieve beveiliging

Natuurlijk is het goed om in huis een alarmsysteem te hebben. Als dat systeem je kan waarschuwen voordat een inbreker je huis betreedt en je voldoende tijd hebt om daar afdoende op te reageren, dan is dat natuurlijk prima. Vaak is dat echter niet het geval. Je huis heeft daarom ook passieve beveiliging nodig. Het hang-en-sluitwerk maakt daarvan een belangrijk deel uit. Ervaren inbrekers komen uiteindelijk wel een huis in, als ze daarvoor maar voldoende tijd krijgen. Voldoende en tijd zijn sleutelwoorden hier. Des te meer tijd ze nodig zouden hebben om in breken, des te groter is de kans dat ze het niet eens zullen proberen of op een gegeven moment afhaken. Een ervaren inbreker herkent natuurlijk of een woning goed hang-en-sluitwerk heeft of niet.

Cilindersloten

M&C levert cilindersloten, die het veiligste type sloten zijn. Een slot op een buitendeur, dat je met een traditionele baardsleutel opmaakt, is duidelijk niet veilig genoeg. Je maakt ze te gemakkelijk open. Als je nog wel laatstgenoemd type sloten op je buitendeuren hebt, dan is het zaak om die sloten te vervangen. Vaak zal het in zo’n geval nodig zijn om niet alleen het slot als zodanig te vervangen, maar bijvoorbeeld ook het deurbeslag. Cilindersloten zijn gemakkelijk te vervangen, als dat op een gegeven moment nodig zou zijn. Je verwijdert de oude cilinder en je installeert er een nieuwe voor in de plaats. Dat kost je niet meer dan een aantal minuten. De cilinders hebben doorgaan een standaard vorm en afmetingen.

Lees verder
M&C Cilinders voor een goede beveiliging van je sloten

Verzekering

Als je een inboedelverzekering hebt, dan is het verstandig om na te gaan welke eisen de verzekeringsmaatschappij stelt aan het hang-en-sluitwerk. Als je onvoldoende doet om inbrekers buiten je huis te houden, dan kan het zijn dat bij een inbraak een claim wordt afgewezen.

Keurmerken

Er bestaan twee keurmerken op het gebied van veilig hang-en-sluitwerk. Dan praten we over het SKG-keurmerk van de Stichting Kwaliteit Gevelbouw en Politie Keurmerk Veilig Wonen. Het SKG-keurmerk bevat sterren. Dat kunnen er een tot en met drie zijn. Des te meer sterren des te meer tijd zou het een ervaren breker nemen om een slot te forceren. Zoals al eerder is aangegeven, kan dat inbrekers ervan weerhouden om überhaupt te proberen om in te breken. M&C cilinders voldoen aan de hoogste veiligheidseisen van dit moment. Inbrekers verbeteren hun technieken voor het forceren van deurslaoten en daarom is de verbetering van M&C cilinders een continu proces.

Lees verder

Kerntrekken

Een veel toegepaste techniek bij het forceren van een cilinderslot is het kerntrekken. Zoals de naam al aangeeft, wordt dan de kern, waar je de sleutel voor het openen insteekt, eruit getrokken. Daarna is het een fluitje van een cent om de deur van het slot te halen en vervolgens te openen. M&C besteedt bij de ontwikkeling van cilindersloten veel aandacht aan de bescherming tegen kerntrekken en heeft cilindersloten met het maximale aantal SKG-sterren. Bij het kerntrekken wordt met kracht een hardmetalen schroef in het sleutelgat gedraaid. Vervolgens wordt de schroef gebruikt om met een klauwhamer, een koevoet of een speciale kerntrekker de kern te verwijderen.

Typen producten

Behalve cilindersloten waarbij de laatste technologieën worden toegepast, maakt M&C ook deurbeslagen, complete sloten en hangsloten. Het deurbeslag dient ook een bijdrage leveren tegen het inbreken. Uit ten boze is als het beslag simpelweg kan worden losgeschroefd. Daarom heeft het deurbeslag alleen nog openingen voor schroeven aan de binnenkant van de deur. Door lange schroeven worden het binnen- en buitenschild naar elkaar toe getrokken. Het buitenschild is extra dik, waardoor de cilinder er niet buiten steekt. Ook maakt M&C rozetten, wat een beslag is voor bijzetsloten. Met een compleet slot bedoelen we hier de behuizing waar een cilinderslot inpast. We maken onderscheid tussen een hoofd- en bijzetslot. De eerstgenoemde omvat een insteekslot, een sluitplaat en -kom. Ze hebben zowel een dag- als nachtschoot. Een bijzetslot is voor extra beveiliging. Dit slottype heeft alleen een nachtschoot. Een hangslot kan op vele manieren worden toegepast. Een voorbeeld is voor het op slot doen van een kistsluiting. Dan haal je het slot door een oog, waardoor de sluiting niet meer open kan worden gemaakt.

Lees verder
Snelle levertijd
Voor 17:00 uur besteld is morgen in huis.*
Geen verzendkosten
Onder de €70,- rekenen wij €4,95 aan verzendkosten.
14 dagen bedenktijd
Niet goed? Geld terug!
Installatie mogelijkheid
Wij leveren en installeren in Nederland en België.
Beveilig je huis met de nieuwste systemen!
Doorloop onze keuzemodule en bestel het beveiligingssysteem di
Bestel nu
Maak je thuis nog veiliger met de beste cilinders!
Doorloop onze eenvoudige keuzemodule en bestel de cilinders di
Bestel nu
Beveilig je huis met de nieuwste systemen!
In onze keuzemodule bestel je het beste deurbeslag dat bij jou
Bestel nu
Maak je thuis nog veiliger met de beste cilinders!
Beveilig je woning met SKG 3* cilinders van M&C
Bestel nu
7
Bestel proces is eenvoudig en snel binnen. Bijna €30 per sleutel is wel wat aan de hoge kant
20.06.2024
10
Mijn bestelling was dezelfde dag geleverd, hier ga ik vaker bestellen!
20.06.2024
10
Sleutel besteld, zelfde dag kunnen ophalen top!
19.06.2024
Ondersteuning nodig?
Op werkdagen tot 18:00 uur en op zaterdag tot 17:00 uur.

MR-Beveiliging is in 2004 gestart met de verkoop en installatie van diverse professionele beveiligingsoplossingen. Zo beveiligen wij 90% van de woningen en bedrijven met een draadloos alarmsysteem van Jablotron 100 en beveiligen wij de deuren met de cilinder van M&C

Nu zijn we uitgegroeid tot 1 van de grootste beveligingswinkel van Nederland. Daarnaast hebben we diverse monteurs voor de installaties. Heeft u advies nodig of een installateur, bij ons bent u aan het juiste adres.

Contact Informatie
Bezoek adres (op afspraak):
Satellietbaan 31A, 2181MG Hillegom
Openingstijden:
Ma - Vr: 09:00 - 18:00 uur
Za: 10:00 - 17:00 uur
Social media