Cilindersloten: een keuzehulpgids voor het kiezen van het juiste slot

Cilinderslot

 
Cilindersloten met een veiligheidskeurmerk zijn op dit moment – en eigenlijk al enkele jaren -, hét toverwoord binnen de slotenmakerswereld. Er is geen ander slottype dat zo geliefd is en zo vaak geïnstalleerd wordt dan het cilinderslot. Maar hoe kies je als consument of ondernemer een kwalitatief goed cilinderslot, met of zonder kerntrekbeveiliging? Onze keuzehulpgids gaat je uit de brand helpen! Hieronder lees je de belangrijkste aandachtspunten bij het kopen van een perfect slot met cilinder voor jouw bedrijf, woning of vakantiehuisje!

Koop altijd een gecertificeerd veiligheidsslot

Bij het aanschaffen van cilindersloten raden we je aan om altijd voor het beste van het beste te gaan. Inbrekers ontwikkelen voortdurend nieuwe manieren om sloten te kraken. Door te kiezen voor een gecertificeerd slot met een SKG-logo, ben je onverlaten altijd een stapje voor. SKG staat voor Stichting Kwaliteit Gevelbouw en houdt in dat je met hang-en-sluitwerk van doen hebt, dat optimale kracht heeft en vandalen en inbrekers geen kans geeft. SKG-gecertificeerde sloten zijn speciale slotoplossingen die voorzien zijn van een kerntrekbeveiliging. Deze sloten gaan inbrekers een vervelende dag – of, vaker nog: een vervelende nacht – bezorgen. Dieven krijgen jouw cilinderslot namelijk niet kapot, omdat kerntrekken niet lukt bij een goed beveiligd slot. Er zit namelijk een robuuste metalen plaat over de schroef van het slot, die door een inbreker niet kapotgemaakt kan worden. De inbraak is dus verijdeld. Koop daarom altijd een beveiligd slot als je op zoek bent naar een nieuw slotsysteem voor thuis of in je bedrijf. Dan bespaar je jezelf een hoop inbraakellende.

Ga je voor een mechanisch deurslot of voor een elektronische variant?

Let bij het kiezen van cilindersloten met kerntrekbeveiliging op de bediening van het slot. Tegenwoordig kun je kiezen voor mechanische sloten die via een sleutel werken, maar ook voor elektronische slotsystemen met cilinders die je digitaal kunt bedienen. Denk goed na over wat voor jou wenselijk is! Digitaal bedienbare sloten hebben namelijk meerdere aantrekkelijke voordelen. Ben je bijvoorbeeld vergeten om de toegangsdeur van je bedrijf af te sluiten? Dan kun je dit bij een elektronisch beveiligingssysteem op afstand alsnog regelen! Verder loop je geen risico een sleutel te verliezen, want via een app kun je altijd en overal je deuren sluiten of openen!

Vraag gerust extra informatie aan

Sloten koop je maar één keer en moeten daarom van de beste kwaliteit zijn Twijfel je over de perfect keuze in jouw situatie? Benader dan altijd een slotenspecialist voor advies op maat. Een expertisebedrijf binnen de slotenmakersbranche kan jou van superieur advies voorzien. Vraag meer informatie aan en gun jezelf wat extra rust!


Geef een antwoord