M&C cilinder

M&C cilindersloten

 
Een goed slot op de deur is onmisbaar. Je wilt natuurlijk niet hebben dat een inbreker zomaar de mogelijkheid ziet om de deur open te breken. Een goed slot kan namelijk het enige zijn op de deur wat een inbreker echt goed tegenhoudt. In deze tekst gaan we daarom uitleggen welke sloten het beste zijn en op welke manier deze sloten inbrekers buiten de deur kunnen houden.

Een goed slot op de deur

Er zijn verschillende sloten op de markt welke natuurlijk verschillen in kwaliteit. Het beste is een M&C cilinder slot. Dit is een slot waar, zoals de naam al doet vermoeden, gewerkt wordt met een cilinder. In dit cilinder bevinden zich allemaal stiftjes. De sleutel heeft een bepaald patroon en wanneer deze in het slot wordt geduwd, gaan die stiftjes in het patroon van de sleutel staan. Het slot kan hierdoor open gedraaid worden. Mocht er een sleutel in het slot gestoken worden met een ander patroon dan kunnen de stiftjes dus niet in de juiste positie komen en dat maakt het onmogelijk om de sleutel te draaien. Het slot kan daarmee dus ook niet geopend worden.

M&C cilinder met kerntrekbeveiliging

Een M&C slot met cilinder is dus een ideale manier om inbrekers tegen te gaan, maar alleen met een cilinderslot ben je er nog niet. Inbrekers hebben namelijk een nieuwe techniek gevonden om ook die sloten te omzeilen. Deze manier wordt kerntrekken genoemd. Bij kerntrekken gebruikt een inbreker een schroef welke hij in het slot boort. Vervolgens trekt hij de kern van het slot eruit en kan hij op die manier naar binnen komen. Gelukkig zijn er ook M&C sloten met een cilinder waarbij de cilinder beschermd is met een stalen brug. De inbreker kan er dan niet zomaar meer een schroef in boren en vervolgens de kern er uit trekken. Dit is dus het beste slot wat er is om een inbreker buiten de deur te houden.

Waarom is een goed slot zo belangrijk?

Een goed slot op de deur is heel belangrijk. Allereerst om de spullen te beschermen die je in huis hebt. Een inbreker kan zomaar naar binnen komen en deze spullen stelen. Daarnaast is het ontzettend vervelend wanneer er zomaar iemand jouw huis is binnengedrongen. Sommige mensen hebben hier heel lang mentaal last van. Ook daarom is het dus belangrijk om een goed slot aan te schaffen.


Geef een antwoord